Școala Gimnazială Nr. 194 Sector 4, București

Ziua Internațională a Cititului Împreună

În 16 februarie 2017, Scoala Gimnazială Nr. 194, București, împreună cu Asociația Citim Împreună România (CIR), inițiatoarea proiectului, și alte 80 de unități culturale și de învățământ din România, va celebra Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizată de către Lit World (http://www.litworld.org/) Citiți cu voce tare! Schimbați lumea! .
Ne dorim ca ceea ce se va întâmpla în clasele școlii, să reprezinte un reper pentru toți cei care și-au făcut un obiectiv din promovarea cunoașterii prin citit, povestit și cuvânt rostit cu rost.
Lectura este necesară, plăcută, atunci când vocea este folosită corect, adaptată cadrului și grupului de copii … ascultători, iar cartea aleasă se dovedește a fi oglinda fermecată.

Cum se vor desfașura activitățile la nivel de școală?
Fiecare învățător/ profesor va stabili ce va face și cum va face ca ora să fie atractivă, eficientă, la nivel de clasă. Se va realiza câte o sesiune specială de o oră de citit, povestit, desen, când profesorul stabilește momentul. Există clase la care vor participa părinți, autori de manual școlare, scriitori, la fiecare nivel de vârstă, învățământ preșcolar, clase pregătitoare, clasele I-VIII, biblioteca școlară.
Activitățile ce se vor desfășura în cadrul fiecărei clase vor fi: recitări, dezbateri cu scriitori – doamna Cati Urucu și cărțile de povești scrise de dumneaei, lectură, citit efectiv, texte în lectura bunicilor sau a părinților, la grădinița (3 grupe mari).
Noi avem ca scop învățarea corectă a limbii materne, prin orele de Limba Română, sau Comunicare în Limba Română, zilnic, dar si prin învățarea limbilor moderne pentru o comunicare corectă cu minoritățile sau cu persoanele străine cu care ne vom întâlni în viață.
Învățând în două schimburi, clasele de la învățământul primar cu învățătorii fiecărei clase vor derula actiunea, la ora a IV-a, iar cei de la gimnaziu împreună cu profesorii de limba română, engleză, franceză, germană, vor derula acțiunea între ora 13 și ora 16.
În data de 16 februarie 2017, elevii, părinții și cadrele didactice, alături de invitații noștri vă transmitem că suntem cei care deschidem miezul și scoatem din carte universul, stabilind un dialog cu toți cititorii sau ascultătorii de pretutindeni, fiindcă îndemnul poetului național este universal valabil:

Citește! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârșit de idei și imaginații. – Mihai Eminescu

Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi!