Școala Gimnazială Nr. 194 Sector 4, București

ACȚIUNE CARITABILĂ ”VALEA PLOPULUI”

Cu fapta și cu gândul la copiii de la Valea Plopului, jud. Prahova

(Mici la trup, cu suflet mare)

 

În apropierea Nașterii Pruncului Iisus, candoarea sufletelor de copii din școala noastră s-a împletit cu spiritul sărbătorilor de iarnă.

Mici la trup, dar cu suflet mare, s-au gândit și în acest al patrulea an de parteneriat, la copiii aflați în grija Asociației Pro Vita, de la Vălenii de Munte,   jud. Prahova.

Cu entuziasm, săptămâni la rând, copii, părinți, bunici și dascăli, toți inimoși, s-au mobilizat și s-au gândind ca darurile lor vor aduce puțină alinare copiilor de la așezământul păstorit de preotul Nicolae Tănase.

Însăși denumirea proiectului ”COPII PENTRU COPII – SĂ FACEM BUCURII” dezvăluie finalitatea muncii și a dragostei celor implicați.

Zi de zi ”familia” Școlii Gimnaziale Nr. 194, a dat, în aproape două luni,     o lecție de generozitate, căci puterea se adună ”din toți micii împreună”, cum ne mărturisea poetul din Mărțisor.

Alături de adulții familiilor, școlarii au dăruit cu drag rechizite, hăinuțe, dulciuri, obiecte de mobilier, jucării, alimente, cărți.

Mulțumiri tuturor celor care ne-au prezentat un exemplu de bună practică, exemplu pe care, ne-au promis că îl vor repeta cu același entuziasm și cu alte ocazii.

Așadar: Generozitatea se învață din frageda pruncie!

 


Publicat in data de: 17.12.2017